Večer matematike u našem vrtiću

Večer matematike 2020.  u Dječjem vrtiću Vrbovec

 

Što je Večer matematike?

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. Večer matematike provodi se u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva.

Cilj ovakvih radionica je popularizacija matematičkog i logičkog načina razmišljanja kako kod djece predškolske dobi, učenika, studenata tako i kod roditelja. Svake godine u u prosincu ovakve radionice održavaju se u vrtićima i školama diljem Hrvatske.

Dječji vrtić Vrbovec ove se godine po prvi puta uključio u aktivnosti u kojima su sudjelovala djeca i roditelji iz starije odgojno skupine Pandice s odgojiteljicama Lovorkom i Dominikom.

                

Provođenje aktivnosti

Večer matematike zamišljena je kao niz aktivnosti s različitim materijalima i poticajima izrađenim od strane odgojitelja a u službi su razvijanja matematičkog i logičkog razmišljanja te poticanja izgradnje pozitivnog stava prema matematici. Radionice se inače održavaju na određeni datum u mjesecu prosincu u večernjim satima istodobno u svim ustanovama diljem Hrvatske. Na radionicama sudjeluju djeca i roditelji zajedno. Ove godine zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće organizirati radionice na dosada uobičajen način već su odgojiteljice u skupini s djecom provodile pripremljene aktivnosti, a roditelji su mogli to isto napraviti kod kuće sa svojom djecom putem linkova za različite on line aktivnosti.

U skupini Pandice odgojiteljice su osmislile i izradile niz bogatih poticaja za igru koji su bili ponuđeni u obliku matematičkih stanica koje su djeca obilazila sa svojom „putovnicom“, za svaku odigranu igru u putovnicu su dobili žig i na kraju zahvalnicu kao nagradu za trud i sve izvršene aktivnosti.

 



Aktivnosti

 

 

                     

Priložene datoteke

Tagovi:

Novosti