Ljetne aktivnosti u skupini Lavići

Tijekom mjeseca srpnja ponuđenim aktivnostima Lavići su nastojali zadovoljiti svoj interes za godišnjim dobima, konkretnije za ljetom, proširiti svoja dosadašnja znanja i produbiti spoznaje o karakteristikama ljeta ( dječje ljetne aktivnosti, more i morska čuda) .

Djeci su ponuđene enciklopedija, različite slikovnice, priče stihovi i brojalice, istraživačko spoznajne i likovne aktivnosti kojima smo nastojali zadovoljiti dječju znatiželju potičući ih na razmišljanje i donošenje zaključaka. Svoju znatiželju i odgovore na postavljena pitanja nastojali smo pronaći u enciklopediji o moru i morskim životinjama. Neke od obrađenih slikovnica  su Morska pustolovina, More, Modra uvala te priča o Ribaru i zlatnoj ribici.

Dječju maštu i kreativnost razvijali smo kroz brojne likovne aktivnosti pa su tako djeca izradila plakat More i život u njemu, Morska plovila.

Uz pomoć odgojitelja djeca se upoznaju s izradom origami brodića te od kolaža rade slike morskog dna, oslikavaju ribice od papira koje sami osmišljavaju. Djeca su u izradi ponuđenog slušala prigodne pjesme d ( Ribica, Kad naš brod plovi).

Istraživali smo što tone, a što pluta. Pomoću slamčica djeca ispuhuju origami brodiće te koriste slamčice i za puhanje mjehurića po vodi.

S obzirom na veliki interes djece možemo zaključiti da je tema djeci vrlo zanimljiva pa ćemo s ljetnim/morskim aktivnostima nastaviti i u idućem periodu.



  

 

Novosti

Dobrodošlica u novu pedagošku godinu

Iza nas je još jedna pedagoška godina, a mi s veseljem ulazimo u novu! Svoj našoj postojećoj i novoupisanoj djeci želimo puno sreće, razbibrige, novih prijateljstava te avantura i sretnih trenut...