Projekt "Promet" u Točkicama

Kroz protekli period djeci su ponuđeni razni materijali kojima su djeca trebala obogatiti i nadopuniti svoje znanje o prometu, ponašanju u prometu, prometalima te prometnim znakovima. Cilj aktivnosti bio je pripremiti djecu za samostalnost na cesti te pravilno ponašanje u prometu i uz njega. Aktivnost je započela spontano, dječjom samoinicijativom nakon proučavanja prometnih bojanki dobivenih putem donacije.

Djeca su m imala priliku upoznati se sa prometnim znakovima (kroz razne slagarice i radne listove), prometalima (prometnim sredstvima u zraku, vodi, kopnu i željeznici),  kroz razne enciklopedije istražiti razna vozila iz prošlosti i sadašnjosti te naučiti ponešto zanimljivo o  istima, izraditi plakat svoje ulice (maketa ulice sa prometnim znakovima, učesnicima u prometu, vozilima), izraditi razne makete vozila od LEGO kockica te još mnogo toga.

Zaključak provedenog projekta je da se kod djece pobudio interes za daljnjim istraživanjem te teme, te da su kroz zabavan način učenja kroz igru stekli nova znanja koja će zasigurno koristiti u skoroj budućnosti.




Novosti

OBVEZNI KRAĆI PROGRAM PREDŠKOLE

Poštovani roditelji,obvezni kraći program predškole održavat će se prema sljedećem rasporedu: PREDŠKOLA DAN PROVEDBE VRIJEME PROVEDBE MJESTO PROVEDBE ...

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Down Syndrom International (DSI) službeno je odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Taj datum odabran je kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostruče...