21.3. Dan šuma i 1. dan proljeća

21.03. DAN ŠUMA I PRVI DAN PROLJEĆA

Prvi dan proljeća, 21. ožujka, obilježavamo i kao Svjetski dan šuma. Šume nam daju kisik, pružaju hlad te su dom brojnim životinjama i biljkama. U skupini Pandice razgovarali smo o važnosti šuma za život, za zrak koji udišu. Izradili smo maketu šume te smjestili životinjice. Također, šume su bitne u pročišćavanju voda te doprinose kvaliteti vode koju svi koristimo. Potičemo djecu na čuvanje voda i šuma tako što ne zagađujemo okoliš, ne bacamo otpad u prirodu, nego koristimo kante za smeće.

Dva stola su nam poslužila za učvršćivanje prozirne folije kako bi djeca na njoj mogla slikati temperama svoj doživljaj proljeća. Odgojiteljice su pripremile tempere i kistove te su se djeca mogla upustiti u istraživanje slikanja na foliji što do tada nisu pokušali. Djeca su slikala  proljetnice po vlastitoj želji uz glazbenu podlogu koja je svirala u pozadini. Djeca vole kada im se ponudi i pripremi nešto novo i drugačije. Djeca su iskazala zainteresiranost za novo i to ih je potaknulo na kreativnost, igru, istraživanje i zabavu.

Kroz provedene aktivnosti djeca su razvijala slušnu percepciju, vještine slušanja i razgovaranja, stjecala iskustva te razvijala imaginaciju, razvijala su osjetljivost za oblikovanje na plohi te razvijala domišljatost u izražavanju. Poticali smo razvoj govora, pamćenja, komunikacije i postavljanje pitanja, osvijestili smo razloge čuvanja okoliša, poticali govorne aktivnosti i proširivali svoj rječnik te razvijali logičko zaključivanje.





Novosti

OBVEZNI KRAĆI PROGRAM PREDŠKOLE

Poštovani roditelji,obvezni kraći program predškole održavat će se prema sljedećem rasporedu: PREDŠKOLA DAN PROVEDBE VRIJEME PROVEDBE MJESTO PROVEDBE ...

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Down Syndrom International (DSI) službeno je odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Taj datum odabran je kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostruče...