Dječji vrtić Vrbovec dobio 40.000 eura za besplatne programe za djecu

Razvojna agencija grada Vrbovca u suradnji s Dječjim vrtićem Vrbovec aplicirala je na pilot projekt javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole objavljenog od strane Ministarstva demografije i useljeništva. Kao rezultat, dodijeljena su nam sredstva u iznosu od 40.000 eura.

Do sada su kraći programi u našem vrtiću bili financirani isključivo od strane roditelja. S novodobivenim sredstvima, Dječji vrtić Vrbovec bit će u mogućnosti uključiti više djece starije i srednje vrtićke dobi u navedene programe, čime će im se omogućiti jednake šanse za odgoj i obrazovanje.

Ova sredstva omogućit će provedbu sljedećih aktivnosti:

  • Edukativne aktivnosti: kraći program engleskog jezika za maksimalno 125 djece
  • Kulturne aktivnosti: kraći program glazbene igraonice udruge Nota za maksimalno 125 djece
  • Sportske aktivnosti: kraći program sportske udruge Mali prvaci za maksimalno 60 djece


Važno je napomenuti kako će od nove pedagoške godine ovi programi biti ponuđeni svim roditeljima srednjih i starijih skupina, a roditelji će samoinicijativno moći odabrati program prema svojim mogućnostima i preferencijama. Programi će za djecu biti potpuno besplatni, dok će sva didaktička sredstva i materijali biti osigurani upravo iz tog financiranja.

Ovaj projekt značajno će doprinijeti ravnopravnosti u pristupu kvalitetnom odgoju i obrazovanju, potičući istodobno razvoj vještina i talenata djece kroz razne edukativne, kulturne i sportske aktivnosti.



Novosti

OBVEZNI KRAĆI PROGRAM PREDŠKOLE

Poštovani roditelji,obvezni kraći program predškole održavat će se prema sljedećem rasporedu: PREDŠKOLA DAN PROVEDBE VRIJEME PROVEDBE MJESTO PROVEDBE ...

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Down Syndrom International (DSI) službeno je odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Taj datum odabran je kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostruče...